onsdag 23 januari 2013

Lundbergs Kronfärsbiffar

1 kg kronfärs.
2 dl havregryn.
1 gul lök finhackad eller riven.
3 dl mjölk.
2 teskedar socker.
2 ägg.
2 kryddmått vitpeppar.
2 teskedar salt.
2 klyftor vitlök.
150 gram fetaost.
1 tesked torkad oregano.
olivolja.


Blanda mjölk och havregryn i en skål.
Hacka eller riv ner den gula löken i skålen.
Skala och pressa i vitlöken.
Smula ned fetaosten och tillsätt oreganon och blanda ihop.
Tillsätt kronfärsen och blanda ihop allt i skålen.
Värm stekpannan med olivolja.
Forma biffarna.
Bryn biffarna tills dom har fått en fin färg.
Lägg dom sedan i en ungsäker form.
Stek dom sedan klart i ugnen i ca 15 min på 175 grader.
Smaklig spis !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar