lördag 31 mars 2012

Matrecept

Lundbergs Viltgryta
2 kg grytbitar av vildsvin ( hjort eller älg)
2 påsar BBQ marinade oriental Santa Maria
5 morötter
2 gula lökar
3 dl grädde
salt
vitpeppar
vatten
maizenaredning


Häll i grytbitarna i en skål och tillsätt marinaden och rör om.
Låt sedan det stå kallt i 4-5 timmar eller gärna över natten.
Bryn sedan grytbitarna i en varm stekpanna tills köttet fått fin färg
Och häll sedan över köttet i en stor stekgryta.
Skiva lök och morötter ner i grytan.
Fyll på med vatten så det täcker köttet.
Låt det sedan koka under lock tills köttet är mört (vildsvin ca 45 min)
Häll i grädden och koka upp och red av med maizenaredning
Servera med kokt potatis

Smaklig spis !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar