Lundbergs Viltkyckling 4 port
4 kycklingfilèer
4 dl crème fraiche
1/2 dl outspädd vinbärssaft
2 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
5 krossade enbär
1 tesked timjan torkad
1 ½ matsked kinesisk soja
färsk timjan
vitpeppar
maizenaredning
Krydda kycklingen med vitpeppar och bryn den sedan i smör på båda sidorna i en stekpanna,
tills den har fått en fin färg.
Blanda crème fraiche, saft, vatten buljongtärning, enbär, timjan och soja.
Häll sedan ner det till kycklingen i stekpannan och låt det koka under lock i ca 10 min.
Tag upp kycklingen ur stekpannan och låt den vila i ca 10 min.
Red av såsen med maizenaredning.
Skiva upp kycklingen i lagom skivor eller servera den hel.
Garnera med färsk timjan
Servera med kokt potatis eller gratäng
Smaklig spis !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar